Baltische Staten / Oostzee

De Oostzee of Baltische Zee ligt tussen Zweden, Finland, Polen, Duitsland, Denemarken en de Baltische Staten in.

Gedurende een Oostzee cruise bezoekt u de mooiste steden van Noord-Europa! Wat te denken van St. Petersburg, Tallinn en de Scandinavische steden Oslo, Kopenhagen, Helsinki en Stockholm? Een fantastische cruise waarbij u veel cultuur kunt snuiven.

St Petersburg-Rusland
De nummer één bezienswaardigheid is het wereldberoemde Hermitage museum met meer dan 3 miljoen kunstwerken! Breng daarnaast een bezoek aan de Peter en Paul Vesting, het hart van de oude stad, het Tsaren dorp Poesjkin met het sprookjesachtige Catharina paleis en het wereldberoemde Peterhof met prachtige paleizen, fonteinen en tuinen. Veel rederijen blijven 1 of 2 nachten in de haven van St. Petersburg liggen, zo heeft u de tijd om deze fantastische stad te bezichtigen!
Voor Rusland is een visum nodig. Indien u een excursie via de rederij boekt is een groepsvisum voor de duur van de excursie inclusief!

Cruise Helsinki en Stockholm

Kopenhagen - Denemarken

Het Deense Kopenhagen staat onder meer bekend om het wereldbekende pretpark de Tivoli Gardens. Vergeet niet Nyhavn, een haven met veel restaurants en bars te bezoeken! Er liggen oude huizen rondom deze haven, waarvan sommige wel meer dan 300 jaar oud zijn! Strøget is de langste winkelstraat van Europa en zeker de moeite waard!

Tallinn - Estland
Tallinn is de hoofdstad van Estland met veel gebouwen uit de 13e en 14e eeuw. Het oude gedeelte van de stad het Vanalinn en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Cruise St petersburg

Zweden & Finland
In het Zweedse Stockholm kunt u een bezoek brengen aan het oude gedeelte van de stad, gelegen op het eiland Stadsholmen. Dit deel het Gamla Stan (oude stad). Het reusachtige koninklijk paleis (Kungliga Slottet) is ook een aanrader. Één gedeelte is opengesteld voor publiek, want de koning en koningin werken hier. De wisseling van de wacht mag u zeker niet missen! Op het eiland Djurgården ligt het Vasamuseum, vooral bekend om het schip de Vasa, welke nog volledig intact is en stamt uit de 17e eeuw. Op dit eiland ligt ook het openluchtmuseum Skansen.

Geniet in Helsinki van een van de bekende Finse sauna’s en laat u verwennen in de Spa. Bekijk de grootste orthodoxe kathedraal van West-Europa en breng een bezoek aan het spectaculaire zeefort Suomenlinna per veerboot of waterbus.

Oslo - Noorwegen
Oslo is de hoofdstad van Noorwegen, het land dat bekend staat om haar prachtige natuur.
U kunt het fort Akershus bezoeken. Door dit fort is Oslo lange tijd beschermd tegen indringers. Ook het Slottet, het koninklijk paleis waar de huidige Noorse koning in woont, is prachtig om te bezichtigen. Op de Karl Johans Gate kunt u naar hartenlust shoppen!

Tallinn en Kopenhagen tijdens een Baltische Staten cruise


Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

 

Zoek op kaart?