Groenland

Het ongerepte Groenland is een paradijs voor natuurliefhebbers met blauwe ijsbergen, walvissen, granietrotsen en ijsberen. Het is een van de grootste eilanden ter wereld en een groot deel (ca. 90%) wordt bedekt door een immense ijskap. Hier vindt u indrukwekkende gletsjers en spectaculaire ijsbergen in de wateren rondom Groenland. Langs de kust en op sommige plaatsen kan het ook groen zijn en tegen het einde van de zomer staat alles in bloei.

Op en rondom Groenland leven bijzonder dieren, zoals walrussen, zeehonden, robben en walvissen. Met een beetje geluk spot u zelfs ijsberen!

Aan de westkust wonen de meeste inwoners in dorpjes (echte steden zijn er niet). De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit (Eskimo’s). De Inuit gaan op jacht met de hondenslee of kajak om in hun dagelijks levensonderhoud te voorzien. Ze jagen op zeehonden, poolberen, vissen, zeehonden en walvissen. Voor de vacht jagen ze ook op rendieren. Tupilaks worden door de Inuit gemaakt en zijn dierlijke en menselijke figuren die gesneden worden uit dierlijke botten, rendiergeweien of zeepsteen. Vroeger koppelde men hier magische krachten aan, tegenwoordig maken kunstenaars deze voor de verkoop. 

Het beroemde Disko Bay heeft spiegelglad water met immense ijsbergen en veel wilde dieren. In de maanden juni en juli kunt u genieten van de middernacht zon en met een beetje geluk kunt u het hele jaar door het Noorderlicht in Groenland zien!

Cruise Groenland

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale cruise-aanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. 


Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

 

Zoek op kaart?