IJsland

Dankzij vele vulkaanuitbarstingen en aarbevingen veranderd het imponerende IJslandse landschap voortduren. Gletsjers, lavavelden en geisers domineren het landschap.

Reykjavik, betekend “rookbaai” en verwijst hiermee naar de unieke ligging van de stad. Reykjavik is omgeven door geothermische bronnen en lavavelden. Deze noordelijke stad heeft vele kleurrijke gebouwen en is zeer trendy. In de omgeving zijn interessante bezienswaardigheden als openbare zwembaden met Geothermisch water, Strokkur Geyser en de Blue Lagoon. Ook kunt u met een boot op pad gaan om walvissen te spotten! 

In de natuurlijke vissershaven met de sprekende naam ‘IJsfjord’ zijn de geschiedenis en folklore van IJsland nog springlevend, mede dankzij de afgelegen ligging in het noordwesten van IJsland. Ísafjörður wordt aan drie kanten omsloten door bergen, en aan de vierde kant grenst het aan zee.

De indrukwekkende natuur van IJsland kent zeer verschillende gezichten, van zwarte lavavelden tot meren met ijsbergen. Voor het langste fjord van IJsland moet u in Akureyri zijn. Deze stad ligt net onder de poolcirkel en is het handelscentrum en de grootste stad van het noorden van IJsland. Bekijk vanuit hier het vulkanisch gebied Mývatn met de pseudo-kraters van Skútustadir, de lavaformaties van Dimmuborgir, kokende modderpoelen en dampende zwavelbronnen. Uiteraard mag een bezoek aan het huis van de kerstman niet ontbreken! 

IJsland Cruise

Djúpivogur is een vissersplaatsje en de oudste handelsplaats, dat ligt tussen de Berufjörður  en de Hamarsfjörður, in de Oost fjorden. Tot de jaren 60 hebben boeren op het eiland gewoond, maar nu is het onbewoond. Op het eiland staan een oud kerkje uit 1805 en restanten van een kleine boerderij. Bezoek de Hoffellsjökull Gletsjer in het Vatnajökull National Park of maak een dagtocht naar de oostelijke fjorden met zijn schitterende watervallen.

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale cruise-aanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. 


Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

 

Zoek op kaart?