Venetië

De stad van de liefde met honderden kanalen en gondola’s!

Tot aan Piazala Roma kunnen taxi’s, auto’s en bussen rijden. Maar vanaf hier kunt u enkel te voet of over water verder! Bezoek de bekende bezienswaardigheden zoals Piazza San Marco, het Dogepaleis, San Marco Basiliek en de Rialto Brug.

Venetie

Afstanden & prijzen vervoer
Luchthaven Marco Polo – Cruise Terminal Passageri ca. 20 minuten per taxi (kosten circa € 45)
Luchthaven Marco Polo – Piazala Roma
ca. 20 minuten per taxi (kosten circa € 45)
ca. 30 minuten per bus (circa € 5)
ca. 40 minuten per water taxi (€15) (naar Piazza San Marco ca. 70 minuten)

Hotels
De prijzen voor hotels in het centrum van Venetië liggen vrij hoog. U kunt er ook voor kiezen om in de voorstad Mestre te overnachten. Voor de prijs van een 3* hotel in Venetië centrum verblijft u in een 4 of 5 * hotel in Mestre. Veel hotels in Mestre hebben ook een zwembad. Bussen rijden af en aan en binnen 20 minuten staat u op Piazala Roma.

Rederijen
De volgende rederijen bieden cruises met vertrek vanuit Venetië aan:
3*-4*+ Rederijen: Costa, Celebrity Cruises, Holland America Line, MSC Cruises, Norwegian Cruise Lines, Royal Caribbean en Star Clippers.
5* Rederijen: Cunard, Princess Cruises
5*+ Rederijen: Azamara Club Cruises, Oceania Cruises
6* Rederijen: Crystal Cruises, Hapag-Lloyd, Ponant, Seabourn, Seadream en Silversea.

 

5 Venetië tips!

1. Kies de juiste hotel locatie ivm bagage
Kies voor een hotel nabij Piazala Roma of in de voorstad Mestre. Zo voorkomt u gesleep met koffers. Verblijft u in het centrum van Venetië, dan kunt u het beste proberen een transfer via het hotel te boeken. 

2. Vliegt u pas einde van de dag terug?
Neem vanuit de cruisehaven de People Mover (monorail, kosten ca € 1) of taxi naar Piazala Roma en breng uw bagage naar het bagage depot (tegen betaling). Zo kunt u de stad nog verkennen. U loopt in circa 30 minuten naar het San Marco plein. Vanaf Piazala Roma kunt u vervolgens aan het einde van de dag een bus of taxi naar de luchthaven nemen.

3. People Mover: koop uw ticket vooraf!
Bent u voor de cruise al in Venetië en wilt u na de cruise met de People Mover vanuit de cruisehaven naar Piazala Roma? Koop dan al voor de cruise een ticket. Na ontscheping staan er namelijk lange rijen voor de kassa’s.

4. Tickets
Vliegtickets die aansluiten op de cruise zijn vaak prijzig, verblijf nog wat langer in Venetië.

5. Ook leuk om te doen!
Ontsnap het toerisme en ga naar een eiland dat vlakbij ligt. Bijvoorbeeld; Torcello, Murano of Burano. Alle drie de eilanden hebben hun eigen identiteit en cultuur en zijn per Vaporetto te bereiken

Venetie

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale cruise-aanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. 

Neem contact op  Naar contactformulier 

Zoek op kaart?