Cruises Amazone

Van het Amazonegebied ligt 60% in Brazilië, de overige 40% zijn verdeeld over 9 andere landen in Zuid-Amerika. Het warme, vochtige regenwoud is perfect voor veel tropische planten, bomen en dieren. De Amazonerivier is na de Nijl de langste rivier ter wereld (6500 km). Vanuit het Andesgebergte stroom de rivier dwars door het hele Amazonegebied naar de Atlantische oceaan.

Naast de schitterende natuur kunt u tijdens uw cruise door de Amazone ook een aantal bijzondere Braziliaanse steden bezoeken.

De noordelijk gelegen stad Manaus is de hoofdstad van de Amazone en vernoemt naar de indianenstam Manaó. Hier zijn diverse bezienswaardigheden waaronder het indianenmuseam en de Mercado Municipal.

De stad Santarém ligt in het vroegere Tapajós indianen gebied en hier is veel oude cultuur bewaard gebleven.

Het kleine indianendorp Boca de Valeria is ook een bezoek waard, hier ziet u het grote contrast met moderne plaatsen. De lokale bevolking woont in houten paalwoning, uit bescherming tegen het hoge water van de rivier in het regen seizoen. Apen en luiaards als huisdier houden, is hier heel gewoon! Met een beetje geluk spot u een “roze” dolfijn.

Cruise Amazone

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale cruise-aanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. 
Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

 

Zoek op kaart?