Unieke combinatie van cruisen & wandelen

Dé manier om gedurende uw cruise de bestemming op uw eigen, actieve manier bekijken!

U ontvangt een wandelpakket met uitgebreid beschreven routes met een licht tot gemiddels niveau.
De wandelingen maakt u individueel, dus niet in groepsverband. Zo heeft u alle tijd om de wandeling op uw eigen tempo te maken en de bestemming op uw gemak te bekijken.
U gaat van de gebaande paden af en maakt uw eigen ‘wandelexcursie’ vanuit de havens die u aandoet.

Hieronder leest u een korte beschrijving van voorbeelden van cruisen in combinatie met wandelroutes (u ontvangt een uitgebreide beschrijving bij uw reisbescheiden)

8 Daagse wandelcruise Westelijke Middellandse zee

Marseille (10km): Vandaag is er een stadswandeling door de multiculturele haven stad Marseille. U komt onder meer langs de oude haven en brengt een bezoek aan de hoger gelegen Basiliek Notre Dame de la Garde, alleen al door de majestueuze ligging de moeite waard. Uw wandeling eindigt bij de imposante kathedraal en het MUCEM, een prachtig museum aan het water.

Barcelona (11km): Barcelona is een stad met fantastische bezienswaardigheden. Wij hebben voor u een wandeling uitgezet langs een aantal van deze hoogtepunten. In Barcelona laten we u over de Rambla wandelen, de flaneerboulevard bij uitstek. Voordat u de Placa de Catalunya bereikt, kunt u een bezoek brengen aan de overdekte markt La Boqueria. Daarna wandelt u langs enkele Gaudi-huizen en komt u bij de schitterende Sagrada Familia, één van de imposantste bouwwerken ter wereld. Het tweede deel van uw wandeling gaat door de kleine straatjes van de Gotische wijk.

Palma de Mallorca: naar Valldemossa (5km): Op Mallorca hebben we wandeling uitgezet in één van de mooiste dorpen op het eiland, Valldemossa. We geven een aantal mogelijkheden hoe u daar kunt komen en hebben een korte wandeling door de natuur uitgezet, zodat u nog volop tijd heeft om van de idyllische sfeer in het dorp te kunnen genieten. Vanzelfsprekend kunt u ook besluiten om in de hoofdstad Palma de Mallorca te verblijven.

Rome (9km): Deze dag gaat u vanuit Civitavecchia eerst op eigen gelegenheid naar Rome, u bent ongeveer van 11.00 uur tot 16.00 uur in Rome. U start uw wandeling vlakbij de St Pieterskerk en komt al spoedig bij het Piazza Navona, met de drie fonteinen. Daarna komt u langs het Pantheon (van oorsprong een Romeinse tempel) en bij de beroemde Trevifontein. Vervolgens gaat u naar de Spaanse Trappen en wandelt u naar het immense Colosseum, het oude amfitheater van rond onze jaartelling. Hier hebben gladiatoren gevochten voor hun leven.

La Spezia (6 of 10km): Vanuit La Spezia hebben wij voor u een wandeling uitgestippeld naar Cinque Terre. U wandelt eerst door het centrum van La Spezia naar het station om van daaruit de trein naar Manarolo te nemen. Het uitzicht vanuit de trein op één van de mooiste kusten van Italië is prachtig. Vervolgens wandelt u langs de fraaie kust over een GR-route naar Corniglia. In Corniglia of Vernazzo kunt u de trein terug nemen naar La Spezia(niet inbegrepen).

Wandelcruise

Wandelcruise

11 Daagse wandelcruise Canarische eilanden

Tanger (5-8km): Vanuit de haven loopt u al snel naar het centrum en komt u op het kleine plein Petit Socco. Hier hebben vele Europese reizigers hun eerste indruk van het Oosten opgedaan. U wandelt door de steegjes van de betoverende medina (de oude stad) en kunt er de kashba bezoeken en de Grote Moskee. Vervolgens wandelt u naar het door palmen omringde plein Grand Socco. Hier begint de wandeling door de ‘Ville Nouvelle’ met zijn koloniale gebouwen uit de Franse tijd. Uiteindelijk loopt u weer door het doolhof van de medina terug naar de haven. 

Gran Canaria (4km): Vanuit Las Palmas neemt u de bus naar Caldera de Bandama, de grootste vulkaankrater van Gran Canaria. Hier wandelt u over de kraterrand met uitzicht in de vulkaankrater en op het eiland. U kunt ook kiezen voor een wandeling naar de vruchtbare bodem van de krater. In deze groene oase heerst een opmerkelijke stilte. Bij terugkeer in Las Palmas is er nog een wandeling voor u beschreven door het fraaie historische centrum la Vegueta (4km).

Tenerife (8 of 9km): Vanuit Santa Cruz, waar u aankomt, neemt u de bus naar het dorp Puertito de Güímar. Hier begint u aan een kustwandeling (8km) door het betoverende lavalandschap van het natuurreservaat Malpaís de Güímar. De kandelaarscactussen en anderen zoutminnende planten geven felle, groene kleuraccenten aan de donkere lavastenen. U kunt ook kiezen voor een meer uitdagende wandeling (9km) die na een taxirit begint op de Pico del Inglés, een van de mooiste uitzichtpunten van Tenerife. Op het eerste deel van de wandeling daalt u af door dicht laurierbos. Vervolgens loopt u langs enkele op bergkammen gelegen gehuchten en daalt u verder af naar Santa Cruz door de Valleseco, een stil dal met terrasvelden en een kabbelende beek.

Madeira (6 of 8km): Vanuit de haven van Funchal neemt u de bus naar het panoramapunt van Eira do Serrado en start uw wandeling (6km). Hier heeft u een onvergetelijk uitzicht op Curral das Freiras, een dorp diep beneden u in het door hoge bergen omsloten Nonnendal. Over een oud muildierpad daalt u af in deze bergkom waarvan vermoed wordt dat het de vulkaankrater is waaruit 18 miljoen jaar geleden Madeira is ontstaan. U kunt ook kiezen voor een stadswandeling (8km) door Funchal, de hoofdstad van het bloemeneiland. Via enkele botanische parken loopt u naar de visserswijk in de oude stad (Zona Velha). Hier moet u zeker een bezoek brengen aan de markthal Mercado dos Lavradores. Langs de baai wandelt u terug naar de haven.

Málaga (7-10km): Malaga, de geboorteplaats van Picasso, is een heerlijke stad om te voet te verkennen. De wandeling leidt u langs de vele verborgen pleinen, paleizen, kerken en tapasbarretjes. U loopt onder de palmen en sinaasappelbomen van de wandelboulevard en kunt het Picasso museum bezoeken. Het Moorse fort Alcazaba is kleiner dan het Alhambra in Granada maar zeker ook indrukwekkend. Door een bosrijk park klimt u naar het kasteel op de Gibralfaro berg. U kijkt er uit over de haven, de stad en de omringende heuvels.

Alicante (7-10km): Vanuit de haven wandelt u over de mozaïektegeltjes van de Explanada España naar de fraaie, oude stad. Door het Ereta park beklimt u de heuvel Monte Benacantil, met op de top het imposante Santa Barbara kasteel. Vanaf hier heeft u rondom een wijds uitzicht. Na de afdaling over de vestingmuur bereikt u de smalle straatjes van de volkswijk Sata Cruz. De huizen zijn er even kleurrijk als de bewoners. Na een bezoek aan de markthallen kunt u nagenieten onder de enorme ficusbomen op het Plaza Gabriel Miró.

Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten 088-4450101
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

Bekijk hieronder het actuele aanbod aan wandelcruises. 

 

Zoek op kaart?