Een onvergetelijke vakantie voor het gehele gezin

Ooit gedacht om te gaan cruisen met het gezin?

Onze Cruise-Specialisten krijgen vaak diverse vragen van families die graag met het hele gezin op cruise willen gaan; Cruisen is toch veel te duur? Is het wel veilig voor mijn kinderen? Gaan mijn kinderen zich niet vervelen?

Aan boord van het juiste cruiseschip zijn veel faciliteiten voor kinderen; kidsclub, aquapark, glijbanen, surfsimulators, peuterbad, crèches met toezicht, etc. Ook is er een animatieteam aanwezig om uw kinderen te vermaken. En laten we eerlijk zijn; als uw kinderen zich vermaken, heeft u ook een fijne vakantie!

Naast alle faciliteiten aan boord zijn er diverse “kindvriendelijke” bestemmingen die u gedurende uw cruise kunt bezoeken. Wat dacht u van een bezoek aan de alligators in de Everglades, de Disneyparken van Florida, snorkelen in de Caribbean, het grootste zeeaquarium van de Middellandse zee of zwemmen met dolfijnen op Malta?

Cruisen is de perfecte combinatie van tijd met het gezin doorbrengen, schitterende nieuwe plaatsen ontdekken en genieten van alle faciliteiten die het schip u te bieden heeft! Kortom: een cruise is uitermate geschikt voor een heerlijke familie vakantie.
Cruise met kinderen

Hieronder geven wij u een antwoord op veel vragen omtrent cruisen met kinderen.

1. Is een cruise voor een gezin niet duur?
In vergelijk met een all-incluisve vakantie op Mallorca, is een cruise echt niet duurder. Kinderen kunnen bij de ouders in de hut verblijven, waardoor ze vaak alleen de havengelden (circa € 119) hoeven te betalen. Ook zijn er rederijen, waarbij kinderen in een eigen hut korting krijgen.

2. Vervelen de kinderen zich op een schip?
Aan boord is er volop vermaak (indien u het juiste schip kiest). Ze kunnen zwemmen, naar de miniclub, sportactiviteiten, knutselen en met andere leeftijdsgenootjes spelen. Net als in een all-inclusive hotel.

3. Zijn er ook familie hutten?
Voor families zijn er hutten voor 4 en soms 5 personen. Bij een hut voor 4 personen is de indeling van de bedden, meestal als volgt:
Binnenhut en buitenhut: 2 vaste bedden en 2 uitklapbedden.
Balkonhut: 2 vaste bedden en 2-persoons sofabed.
De indeling verschilt per schip en type hut.
Ook bestaat er de mogelijkheid om hutten met verbindingsdeur te boeken, deze zijn tot wel 10 personen geschikt.

familie hut cruise

4. Is er voor de kinderen ook speciaal eten?
In het hoofdrestaurant is een speciale kindermenukaart en ook in de buffetten is er meestal een kinderhoek. Sommige rederijen bieden zelf de mogelijkheid voor de ouders om met zijn tweeën te dineren. De kinderen gaan dan onder begeleiding van de kidsclub eten.

5. Zijn er zaken als babyvoeding, kinderbedjes, flessenwarmers en kinderstoelen aan boord?
Aan boord wordt zeker rekening gehouden met kinderen en daarom zijn er allerlei faciliteiten beschikbaar, waaronder ook kinderstoelen en kinderbedjes. Enkele rederijen hebben zelfs flessenwarmers en u kunt soms vooraf babyvoeding bestellen.

6. Is er een oppas aan boord?
Kinderen kunt u naar de kidsclub brengen. Er zijn enkele rederijen die aan boord tegen betaling oppas voor u regelen.

7. Werkt mijn babyfoon aan boord?
Dit is sterk afhankelijk van de kwaliteit van uw babyfoon.

8 Is een cruiseschip wel veilig voor kinderen?
Bij inscheping krijgen de kinderen een polsbandje om met het hutnummer, de naam en het reddingsbootstation. Dus mochten uw kinderen verdwalen, dan weten ze u altijd terug te vinden! De dekken zijn veilig, er is een poolboy die bij het zwembad alles in de gaten houdt en kinderen kunnen echt niet zomaar over de railing heen klimmen. 

9. Betalen kinderen voor excursies?
Kinderen betalen voor excursies een gereduceerd tarief, maar dit is geen hoge korting. De meeste bestemmingen kunt u ook heel eenvoudig zelf bekijken. Kinderen vinden het vaak geweldig om van het lokale openbaar vervoer gebruik te maken.Kids cruise

10. Kan ik met een baby op cruise?
Baby’s zijn afhankelijk van de route en rederij vanaf 3, 6 of 12 maanden toegestaan. Wil je een cruise gaan maken met een baby, ook dat is mogelijk, maar dan zijn er aan boord vaak wel wat beperkingen. Kinderen die niet zindelijk zijn mogen niet in het zwembad, ook niet met een zwemluier.

11. Welke rederijen zijn kindvriendelijk?
De volgende rederijen hebben kindvriendelijke schepen: AIDA Cruises, Carnival Cruise Lines, Costa Cruises, Disney Cruise Line, MSC Cruises, Norwegian Cruise Lines, Royal Caribbean. Let wel: niet elk schip heeft veel kinderfaciliteiten, laat u goed adviseren door een van onze Cruise-Specialisten 

12. Bij welke rederij betalen de kinderen niks of enkel de havengelden?
De rederijen AIDA, Costa Cruises, MSC Cruises en Norwegian Cruise Line hebben over het algemeen vaste lage kinderprijzen. Maar het is altijd sterk afhankelijk van de datum en route. Ook hier geldt: laat u goed informeren door uw Cruise-Specialist.

Neem contact op  Contactformulier 

 

Zoek op kaart?