Riviercruises

Varen over de mooiste rivieren van de wereld!

Riviercruises zijn populair bij menigeen. Deze kleinschalige maar comfortabele en luxe schepen brengen u naar bijzondere havens als; Koblenz, Keulen, Moskou en St. Petersburg. 

Het imago van riviercruises is heel lang oubollig geweest; hoofdzakelijk gepensioneerden maakten tripjes op de Rijn en Moezel. Gelukkig zijn de riviercruises in de afgelopen jaren veranderd met naast de vertrouwde bestemmingen veel nieuwe avontuurlijke bestemmingen!

Verschil met zeecruise

Er is een groot verschil tussen een rivier- en een zeecruise. Een riviercruiseschip is een stuk kleiner en gemoedelijker dan de grote zeecruiseschepen. Aangezien rivieren niet zo breed zijn passen er geen gigantische schepen doorheen. Het uitzicht is altijd fantastisch, u vaart namelijk nooit ver van de oever. Al varend ziet u wereldsteden, schitterende landschappen en pittoreske dorpjes.

Riviercruise

Waarom kiezen voor een riviercruise?

Wilt u graag veel zien tijdens uw vakantie, maar heeft u een hekel aan lang in de auto of bus zitten? Uw drijvende hotel brengt u comfortabel naar vele bestemmingen! Gedurende een riviercruise meert het schip vaak dichtbij bekende steden en stadjes aan. U kunt vervolgens de bestemming op eigen gelegenheid bezoeken, maar u kunt uiteraard ook mee op excursie. Aan boord wordt er vaak van alles georganiseerd en er zijn schepen met een spabad of zwembad.

Thema Cruises

Er zijn naast de "normale routes" verschillende thema cruises boekbaar. Zoals; fietscruise, kerst & nieuwsjaars cruises, klassieke muziek & gourmet cruises.

Schepen

De schepen zijn over het algemeen voorzien van een bar, lounge, restaurant, zonnedek, fitness en spa. Er zijn ook schepen met een zwembad of spabad.Riviercruise

Bestemmingen

Europa

Donau
Met een cruise over de Donau doorkruist u Oost Europa en bezoekt u vanuit Duitsland de landen Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije en Roemenië. U vaart langs de koningssteden van vroeger met schitterende gebouwen in de Gotische, Renaissance en Barokke bouwstijlen. Bezoek steden als Wenen, Bratislava, Budapest, Belgrado en Boekarest.

Riviercruise

Rijn en Moezel
Van oudsher de rivieren van romantiek en wijnbouw. De beide rivieren doorkruisen mooie landschappen, grote historische steden en kleine pittoreske plaatsjes. Vaar langs hellingen vol wijngaarden, akkers of bossen en steile rotsen waarop schitterende kastelen staan.

Rhône & Saône
Langs de Rhône en Saône liggen veel steden met historische centra met interessante bezienswaardigheden, omgeven door schitterende landschappen.

De Rhône begint in Zwitserland en stroomt met grote snelheid door het meer van Genève naar Frankrijk. Pas bij Lyon is de rivier goed bevaarbaar en stroomt dan kalm naar de Middellandse Zee door de vallei die bekend staat als vooraanstaand wijnbouwgebied.

De Saône ontstaat in de Vogezen en komt bij Lyon samen met de Rhône. Met Lyon als centrale startplaats van een cruise kunnen de beide rivieren gemakkelijk worden gecombineerd en geniet u van heerlijke wijnen en de geur van lavendel.

Bezoek steden als Châlon-Sur-Saône, Tournus, Mâcon en Trévoux aan de Saône en Lyon, Vienne, Tournon/Tain-l´Hermitage, La Voulte, Viviers, Châteauneuf-du-Pape, Avignon en Arles aan de Rhône.

Riviercruise

Seine, Loire & Gironde
De Seine stroomt door Parijs naar het schilderachtige Normandië. Langs deze route bevinden zich ontelbare plaatsen waar grote artiesten in het verleden hun inspiratie vandaan haalden. Geniet van witgekalkte rivierterrassen en groene weiden langs de ´kloosterweg´ tussen Caudebec-en-Caux en Rouen. 

De Loire is de langste rivier van Frankrijk, maar kan maar beperkt bevaren worden. De diepte varieert sterk en is soms maar 80 cm. Langs deze route zijn ontelbare bezienswaardigheden te vinden, zoals de wijngaarden bij Nantes, de kastelen langs de oevers, de beroemde scheepswerven bij St.Nazaire en het fort en de musea in Angers. 

De rivier Gironde is een samenvloeiing van de rivieren Garonne en Dordogne. De wereldberoemde Bordeaux wijn komt uit deze streek! Aan de linkeroever liggen de meeste wijngaarden en staat in groot contrast met de rechteroever met zijn hoge kliffen en heuvels. Geniet van historische plaatsen, kastelen en een overweldigende natuur.

Wolga
De Wolga is de langste rivier in Europa met een lengte van 3530 kms. en ook de Europese rivier met het grootste stroomgebied. Onder andere door de kanaalverbinding tussen de rivier de Moskva in Moskou en de Wolga is het mogelijk om vanuit Moskou via de passage over twee meren en een stukje Oostzee naar Sint Petersburg te varen.

De reis van Moskou naar Sint Petersburg geeft een goed beeld van het uitgestrekte Rusland. Onderweg kunt u genieten van prachtige landschappen, pittoreske plaatsjes en historische steden zoals Uglitsch, Jaroslawl en Goritsy. Een reis over deze rivier geeft u een goed beeld over het leven in Rusland, haar geschiedenis en de moderne ontwikkelingen. 

Bestemmingen

Buiten Europa

Riviercruise

Amazone
De Amazone stroomt door één van de meest uitgestrekte tropische regenwouden ter wereld, het is de grootste rivier op het Zuid-Amerikaanse continent. Één tiende van alle bekende dier- en plantensoorten op aarde is in het Amazonegebied te vinden. Bijna 500 zoogdieren, meer dan 1.200 vogels, 400 reptielen, ongeveer 3.000 zoetwatervissen en meer dan 400 amfibieën. Daarnaast maken meer dan 80.000 plantensoorten deel uit van het ecosysteem van de Amazone. Een cruise door de Amazone is een bijzondere ontdekkingsreis!

Chobe, Afrika
De Chobe is een schilderachtige en belangrijke rivier op slechts tachtig kilometer van de Victoriawatervallen. Deze rivier vormt de noordgrens van het Chobe National Park en stroomt door het vierlandenpunt waar Namibië, Zambia, Botswana en Zimbabwe samenkomen. In deze regio leven bijna vijfhonderd vogelsoorten en de grootste olifantenpopulatie in Afrika.

Ganges, India
India kent een lange geschiedenis die overal zichtbaar is wanneer u door het land reist. Door het land stroomt een belangrijke rivier, de Ganges. Belangrijk voor de economie van de dorpen en steden langs de rivier om te vissen en voor het transport, maar ook voor de culturele ontwikkeling en niet in de laatste plaats voor de religie. Hindoes beschouwen de Ganges als de heilige rivier waarin ze zich wassen om zo hun ziel te reinigen.

Riviercruise

Irrawady, Myanmar (vroeger Birma)
Lang hield het regime het land gesloten, maar door het toerisme is Myanmar inmiddels uitgegroeid tot een aantrekkelijk vakantieland. Tijdens een exotische cruise over de Irrawaddy rivier, maakt u kennis met culturele schatten als Yangon en Prome, de tempelstad Bagan en Mandalay. 

Mekong, Vietnam & Cambodja
De Mekong ontspringt in Tibet en mond uit in de Chinese zee. Deze rivier doorkruist China, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Langs de hele rivier is de bevolking afhankelijk van deze grote rivier vanwege visvangst, voor transport, irrigatie van landbouwgrond en tegenwoordig ook toerisme.

De vaarroutes doorkruisen prachtige landschappen met jungle, glooiende velden en pittoreske plaatsjes met prachtige bezienswaardigheden. 

Yangtze
De rivier Yangtze is de langste rivier in Azië en de verbinding tussen het binnenland en de wereldhaven Shanghai. De rivier is niet alleen imposant vanwege de lengte, maar zeker ook vanwege de prachtige landschappen, doorgangen tussen hoge rotsformatie´s, groene bossen en glooiende weidegebieden. Maar uiteraard ook veel steden en industrieën die zorg dragen voor de lokale economie. Met een cruise over de Yangtze maakt u kennis met de chinese natuur en cultuur. 

Riviercruise

Hudson
Deze 507 kilometer lange rivier ontspringt in de Adirondack Mountains en via Albany stroomt de Hudson naar de stad New York waar deze uitmond in de haven van New York. Onderweg bezoekt u historische steden en dorpen, zoals Kingston met zijn overweldigende architectuur. Geniet van de de Catskill Mountains en de Taconic en Berkshire Hills. Uw cruise begint en eindigd in "The city that never sleeps". 

Mississippi
De rivier van de legendes.....is de op één na grootste rivier van Noord-Amerika en heeft altijd een belangrijke strategische rol gespeeld in de geschiedenis. De Mississippi stroomt langs grote steden in de staten Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi, Louisiana, en mondt uit in de Golf van Mexico. De rivier kan onderverdeeld worden in de Lower Mississippi, de Upper Mississippi en het gebied tussen Ohio, Tennessee en Cumberland. 

Wat is inclusief?

De meeste rederijen bieden hun cruises op basis van volpension aan, dit betekent dat alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf het diner op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag. Bij enkele schepen zijn de wijnen bij de lunch en het diner inbegrepen en enkele schepen bieden de cruises op basis van all-inclusive aan. Bij all-inclusive zijn alle (geselecteerde) dranken inclusief. Kosten van persoonlijk aard, zoals Spa-behandelingen, kapper of excursies niet inbegrepen.

Aan boord van schepen is het gebruikelijk dat de fooien voor de  bemanning per dag op uw boordrekening worden bijgeschreven. Deze fooien gelden niet alleen voor het bedienend personeel, maar ook voor de medewerkers ´achter de schermen´. De fooien variëren van € 5,- tot € 10,- per persoon per dag. Bij enkele schepen zijn deze fooien bij de reissom inbegrepen of ter discretie van de cliënt en dan geven wij dat aan.

Reistijd

Het hele jaar door zijn riviercruises mogelijk, uiteraard afhankelijk van de bestemming

Rederijen

Er is een breed aanbod riviercruiseschepen in alle segmenten.

Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

Riviercruise

 

Zoek op kaart?