Vele nieuwe voorzieningen op MS Westerdam 

Wat is er allemaal vernieuwd en toegevoegd? 

Het schip ms Westerdam van Holland America Line heeft vóór het zomerseizoen 12 dagen in het droogdok van Palermo gelegen. Tot oktober vaart het schip mooie routes in de Middellandse zee. Op 27 oktober maakt het schip de oversteek naar Fort Lauderdale in Amerika waarna er routes door het Panamakanaal, de Caribbean en langs de Mexicaanse Westkust worden gevaren.

Het schip (1964 passagiers) heeft diverse nieuwe voorzieningen zoals een nieuwe bar, entertainment- en eetgelegenheden. Tevens zijn de suites gemoderniseerd.

Nieuwe eetgelegenheden
Genieten van alles, van een hamburger met friet bij de Lido Pool tot de authentieke Italiaanse smaken van Canaletto en de ultieme verfijning en luxe dineren in de Pinnacle Grill.
Nieuw zijn de twee pop-up restaurants Sel de Mer (Franse brasserie) & De Librije (sterrenchef Jonnie Boer).

Nieuw entertainment
Avonden aan boord bij Holland America Line zijn gevuld met een overvloed aan entertainmentkeuzes van wereldklasse. De nieuwe gelegenheden Lincoln Center Stage en Billboard Onboard komen bij de al zo populaire B.B. King's Blues Club voor een compleet

Nieuwe activiteiten

Rijksmuseum op zee,
Gecreëerd door Rijksstudio, brengt de schoonheid van Amsterdams prachtige museum aan boord. Het Rijksmuseum werd verkozen tot Europese museum van het jaar in 2015 en herbergt 8.000 schitterende schatten in 80 opeenvolgende zalen die het verhaal vertellen van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis, van de Middeleeuwen tot aan Mondriaan. 

Veel meer dan een drijvend kunstmuseum is het Rijksmuseum op zee een creatieve salon waar de gasten zich kunnen laten inspireren door de collectie van het museum om hun eigen kunstwerken te maken, door te tekenen, fotograferen of gewoon wat te schetsen. Elke dag zullen de gasten een nieuw meesterwerk ervaren en een nieuwe techniek leren. Schetsblokken, potloden, inspiratie en aanmoediging leveren wij.

Wanneer u tekent, ziet u dingen die u nooit eerder zijn opgevallen. U ziet proporties, details, kleuren, lijnen. Net zoals tijdens een reis aan boord van een cruiseschip draait het allemaal om de weg ernaartoe.
Het Rijksmuseum at Sea heeft een lichte atelierruimte met levensgrote reproducties van kunstwerken uit het Rijksmuseum, tekentafels, schetsboeken, potloden, vriendelijke instructeurs en alles wat de gasten nodig hebben om hun eigen meesterwerken te creëren.

Rijksmuseum op zee, MS Westerdam

ms Westerdam nieuwe faciliteiten

Explorations Central
Holland America Line tilt de beleving van de bestemmingen naar een hoger niveau met de lancering van ‘Explorations Central’ (EXC). De veelzijdige EXC ervaring combineert een breed aanbod aan activiteiten met bijzondere belevingen, waardoor gasten hun reis nog completer, levendiger en betekenisvoller ervaren. Het Crow’s Nest is getransformeerd tot een nieuw uitgebreid informatiecentrum genaamd ‘Explorations Central’.

America’s Test Kitchen
Zoals u wellicht al heeft gelezen in een eerder bericht wordt Het Culinary Arts Center op de Holland America Line schepen omgebouwd in de stijl van de televisieset waar America’s Test Kitchen wordt opgenomen. De kookdemonstraties zijn speciaal voor de rederij samengesteld en worden gegeven door de chefs van Holland America Line, die speciaal opgeleid worden door de culinaire experts van America’s Test Kitchen.

De kookdemonstraties en workshops aan boord variëren van het maken van Aziatische dumplings tot het bakken van de perfecte taartkorst. Ze combineren toegankelijke recepten die niet kunnen mislukken, met kooktechnieken voortkomend uit uitgebreide testen en de wetenschappelijke aanpak van America's Test Kitchen. Daarnaast worden 24 uur per dag afleveringen van de televisieshow America's Test Kitchen uitgezonden in de staterooms van de gasten van Holland America Line.

Overige voorzieningen
Uiteraard zijn er ook aanpassingen gedaan aan de Greenhouse Spa & Salon, de kinderclubs Club HAL en The Loft. The Retreat is verplaatst van dek 10 naar dek 11. Het is een rustige loungeplek met 15 prive-cabana’s die voor een redelijke prijs per dag kunnen worden gehuurd. Verschillende andere publieke ruimtes over het gehele schip zijn opnieuw ingericht met nieuw tapijt, gordijnen, stoelen en sofa’s. Het Pooldek is uitgerust met nieuwe loungers en teakhouten vloeren.

Suites
Op dek 10 zijn 25 nieuwe hutten toegevoegd (18 verandah-hutten en 7 binnenhutten), hierdoor is de capaciteit van het schip verhoogd naar 1.964 gasten. 
De suites hebben een upgrade gekregen. Ze zijn opgefrist met nieuw tapijt, nieuw behang, een privacy gordijn, gordijnen, een bedloper en bedrok. Het bureau, dressoir, nachtkastjes en de make-up speigel zijn vernieuwd met een kwarts stenen oppervlak.
Tevens is een nieuwe interactieve televisie systeem geïnstalleerd over het gehele schip met grote LED-flatscreens. Via deze digitale televisies heb je eenvoudig bereik tot gratis films en populaire televisieshows maar ook toegang tot het dagelijkse programma en informatie over de talrijke voorzieningen aan boord zoals een overzicht van de restaurants, de aangeboden spa-diensten en weergave van je boordrekening.

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale cruise-aanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer cruise-mogelijkheden contact met uw Cruise-Specialist op. 

HAL logo

 

Zoek op kaart?