7, 10 & 11-nachten cruises rond Bali aan boord van de Star Clipper**** 

In de steden en dorpen, op levendige markten beleef je het exotisme van Indonesië, maak je kennis met de Hindi cultuur en zijn fantastische godenpantheon.

Op het einde van elke dag keer je terug naar de machtige Star Clipper waar je in alle rust en op het houten dek geniet van het aperitief en van het diner, op de tonen van de song ‘1492, Conquest of Paradise’ en op weg naar alweer een volgend exotisch avontuur. 

Een van de hoogtepunten van de zes nieuwe cruiseroutes in de Indonesische wateren is de observatie van de Komodraken, de grootste varanen van de wereld. Het zijn karnivoren die vogels eten en kadavers van allerlei andere dieren.

De gasten op de schepen van Star Clippers zullen ook de Pinisi zien. Het zijn traditionele houten boten die sinds eeuwen op dezelfde artisanale manier worden vervaardigd. In de haven van het traditionele dorp Wera kan men de Pinisi-bouwers aan het werk zien. 

De vloot van Star Clippers bestaat uit compacte zeilschepen die makkelijk kleinere havens kunnen binnenvaren waar die grote schepen niet komen. Er kan bijvoorbeeld aangelegd worden bij Pulau Satonda, op de noordkust van Sumbawa, een eiland dat miljoenen jaren geleden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting op de zeebodem. Satonda is een nationaal park, met fantastische bergen die hoog in de hemel steken en een krater gevuld met zout water. Rond het eiland liggen koraalriffen. 

Een andere topper van de Star Clipper cruises in Indonesië is de optionele excursie naar de Bromo  vulkaan op Oost-Java. Deze berg is 2329 meter hoog en ligt midden een onherbergzaam plateau dat de Zee van Zand wordt genoemd. Tijdens elke cruise volgen de hoogtepunten mekaar in snel tempo op met onder meer de tempel van Borobudur (de grootste boeddhistische tempel van de wereld) en de Pura Ulun Danu Bratan watertempel op het eiland Bali. Dit heiligdom ligt in een subliem mooie omgeving op de oever van het Bratan meer. 

Naast het culturele luik zullen de gasten ook genieten van de sportieve mogelijkheden. De Indonesische wateren lenen zich uitstekend om te snorkelen, duiken, kajakken en kanovaren en dat vanaf de mooiste stranden en met professionele begeleiders. 

 

Star Clippers zal in de zomer van 2017 in Indonesische wateren opereren.

De maatschappij, met drie indrukwekkende zeilschepen in de vaart, zal 19 fantastische cruises aanbieden, met vertrek tussen 6 mei en 14 oktober 2017. 

Er is een grote keuze aan routes, ideaal voor cruise reizigers die op zoek zijn naar nieuwe bestemmingen (Bromo vulkaan op Java, Satonda, Gili en Komodo eilanden, de Borobudur tempel in Semarang etc..). Ook ideaal voor duik- en watersport liefhebbers. 

De Star Clipper, een imponerende viermaster, vaart langs unieke exotische havens waar de passagiers kennismaken met de cultuur van Indonesië. Het schip gaat voor anker nabij prachtige baaien met palmbomen, typisch voor Indonesië. Reizigers maken kennis met het ‘Land van duizend Eilanden’, beleven avonturen, net als Robinson Crusoe en bewonderen de turquoise zee en de hagelwitte stranden. 

Aanbiedingen

  • Vroegboekkorting van 10% tot 20% indien u boekt voor 31 januari 2017. Afhankelijk van de route.
  • Kinderen tot 18 jaar reizen mee met 50% korting. Vraag de voorwaarden aan uw reisadviseur.
  • Een 8-daagse cruise in Indonesië met de Star Clipper kan vanaf € 1910 per persoon, inclusief alle maaltijden aan boord en havenkosten. 

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Cruise-Specialist op. 

 

Zoek op kaart?