10 Inpaktips voor een cruise

Goed inpakken is voor elke reis van belang en voor een geslaagde cruise vakantie al helemaal!

Inpaktips

Neemt u het liefste zo min mogelijk mee om extra kosten voor de vlucht te vermijden? Of heeft u nooit genoeg ruimte in uw bagage omdat u het liefste de hele kledingkast meeneemt? Er zijn ook reizigers die het liefste zoveel mogelijk ruimte overhouden voor de aankopen ter plaatse. Onderstaande tips zijn van belang bij het inpakken van uw bagage voor een onvergetelijke cruise! 

Top 10 tips

1. Papieren
Uw paspoort en reisbescheiden stopt u natuurlijk in uw handbagage. Neem altijd uw originele paspoort en boardingpass mee van boord, met enkel een kopietje komt u niet terug aan boord. Ook visums en 'echte'  inentingsbewijzen dient u te kunnen overleggen.

2. Handbagage
Het kan altijd gebeuren dat uw koffer kwijtraakt op de luchthaven, of uw koffer wordt pas na een tijdje in uw hut bezorgd. Neem voor de eerste dag een setje kleding en bijvoorbeeld badkleding mee in uw handbagage. Vergeet niet uw medicijnen en bijvoorbeeld uw bril in uw handbagage te stoppen!

3. Dresscodes
U loopt er natuurlijk niet graag underdressed bij. Afhankelijk van de door u gekozen rederij, gelden er dresscodes aan boord. Laat u goed informeren welke dresscodes er voor uw rederij gelden! Vaak is het mogelijk aan boord galakleding te huren.

inpaktips

4. Kies de juiste mix
Neem kleding in een paar kleuren mee, zodat u kledingstukken makkelijk kunt combineren. Met de juiste accessoires maakt u uw outfit chique of juist sportief. Het vaker dragen van een kledingstuk is geen ramp! Op zo'n enorm schip komt u zelden iemand voor de tweede keer tegen.

5. Bestemmingen, wat zijn de gebruiken?
Ieder land heeft zijn eigen gebruiken en bij het betreden van een religieus gebouw is vaak gepaste kleding gewenst! Voor het strand zijn slippers wel handig, maar voor een stevige wandeling door de stad of in de bergen zijn stevigere schoenen aangeraden.

6. Wassen aan boord
Dit kunt u uiteraard in de hut doen met een zelf meegenomen  tube wasmiddel, via een wasservice of u kunt soms zelf de was aan boord doen bij  een wasmachine met muntinworp. Zo houdt u uw koffer “onder controle” voor een langere cruise.

7. Toiletartikelen 
In iedere hut is shampoo en douchegel aanwezig. Het scheelt weer aardig wat bagage als u dit dus niet meeneemt. Mocht u niet zonder uw eigen producten kunnen, neem ze dan in kleine flesjes/potjes mee!

Inpaktips

8. Denk vooraf na over wat u thuis vaak gebruikt! 
Thuis is het heel normaal dat u bepaalde zaken bij de hand heeft. Deze ontbreken misschien wel in de hut! Denk eens aan extra kledinghaakjes, een wekkertje, basismedicijnen zoals paracetamol of keeltabletten, batterijen, geheugenkaartjes of een waterdichte strandtas voor kwetsbare kostbaarheden. Aan boord kunt u het allemaal kopen, maar wel tegen de hoofdprijs! Verblijft u in een binnenhut dan is het handig om een nachtlampje mee te nemen. Als u de lichten uit doet is het heel erg donker. Of u laat het badkamer licht aan en laat die deur op een kier staan.

9. Opladen 
De meeste hutten beschikken over twee stopcontacten, waarvan er één een 100 volt stopcontact is. Alles tegelijk opladen is dus geen optie, of u stop een stekkerdoos in uw koffer. Vergeet niet dat als u uit uw hut gaat en uw hutpas meeneemt er ook geen stroom in de hut is, opladen kunt u dus het beste ’s nachts doen!

Inpaktips

10. Alcohol meenemen
Op veel schepen mag je 1 fles wijn per persoon meenemen. Is deze met een kurk, dan is het wel zo handig om een kurkentrekker mee te nemen. Let wel: meer alcohol en sterkere dranken (ook als u deze ter plaatse koopt) worden in beslag genomen en krijgt u aan het einde van de reis terug.

Vergeet niet om ruimte in uw koffer te bewaren! Tijdens een bezoek aan wal gaat u al snel shoppen. Dus als u wat ruimte in uw koffer over laat krijgt u de nieuwe aanwinsten ook gemakkelijk mee naar huis. Indien u grotere aankopen doet bestaat er vaak de mogelijkheid om deze per pakketdienst naar huis te versturen.  

Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

Zoek op kaart?