Beste reistijd per gebied

Schepen zijn niet aan plaats en tijd gebonden, dus varen altijd in het gebied waar op dat moment het de beste reistijd is!

Een overzicht van de beste reistijd per vaargebied (op alfabet):

Afrika
De meeste cruises rondom Afrika zijn in onze winter, dus van november t/m april.
Ook de Seychellen en Mauritius worden in deze periode aangedaan.
Bekijk hier alle Afrika cruises

Alaska
De beste temperaturen zijn over het algemeen in de maand juli. Voor walvis spotten is augustus de beste maand en de beren zijn tijdens de 2e helft van juli actief ivm de zalmtrek.
Bekijk hier alle Alaska cruises

Australië & Nieuw Zeeland
Voor het zuiden is december t/m maart het mooiste seizoen van het jaar, maar voor het noorden juist weer niet, van december t/m maart is in het noorden het cycloon seizoen. Voor het noorden is de beste reistijd mei t/m oktober.
Bekijk hier alle Australië en Nieuw Zeeland afvaarten

Azië               
De klimaatverschillen in Azië zijn heel groot, dus het is moeilijk voor heel Azië één beste reistijd aan te geven. In onze zomer maanden is het in Japan en Indonesië heerlijk. Voor Vietnam en Thailand kunt u het beste in onze  wintermaanden cruisen. (Vietnam februari t/m april en Thailand November t/m maart).
Bekijk hier alle Azië afvaarten

Bermuda       
Mei t/m juli. Van augustus t/m november kunnen tornado’s voorkomen.
Bekijk hier alle Bermuda afvaarten

Canarische eilanden
Naar de Canarische eilanden kunt u het hele jaar cruisen. Tijdens onze wintermaanden heeft u een aangenaam lente klimaat, met soms ook een slechtere dag. Tijdens de zomer zijn de temperaturen vaak aangenamer dan aan de Spaanse Costa's.
Bekijk hier alle Canarische eilanden afvaarten

Caribbean      
De beste reistijd is november t/m maart/april (onze winter). Het orkaanseizoen is van juni t/m oktober. Opmerking: vertrekt uw cruise in onze winter vanuit New York, houdt er dan rekening mee dat het in New York wél winter is!

Hawaï
De minste regen valt in de periode mei t/m september. De maanden april/mei en oktober/november zijn de rustigste maanden.

Midden-Oosten en Dubai
Van half november t/m april is de beste reistijd. Vanaf mei schieten de temperaturen omhoog.

Middellandse zee
Van mei t/m september is het de beste tijd, waarbij het in juli en augustus soms heel heet kan zijn. In September is de temperatuur heerlijk en is het niet zo druk in de Middellandse zee.

Noord Europa
Deze cruises worden van mei t/m september aangeboden. In de maanden mei en juni heeft u de minste kans op regen en de meeste kans op zon. Uiteraard zijn er ook rederijen zoals Hurtigruten die het hele jaar door varen waardoor u de Noorse Fjorden ook in de winter kunt bezoeken.

Pacific Island (Frans Polynesië, Fiji & Cook Island)
Van mei t/m oktober is de beste reistijd voor de eilanden in de stille Zuidzee.

Panamakanaal
Het Panamakanaal wordt van september/oktober t/m april aangeboden. In de maanden december t/m februari is het heerlijk warm en valt er weinig regen. Maar ook de maanden september en april zijn ideaal voor een cruise door het Panamakanaal.

Zuid Amerika
De meeste Zuid-Amerika cruises zijn van november t/m april. De beste maanden zijn december en januari.

Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten 088-4450101
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

Zoek op kaart?