Star Clippers studiereis

Van 30 augustus tot 2 september 2017 had ik het grote genoegen om mee te mogen varen met de Star Flyer. Dit stond als cruise-liefhebber al lang op mijn wensenlijstje. En ik werd niet teleurgesteld.  Het was een korte kennismaking  die naar meer smaakt.

We voeren van Athene via Paros en Hydra terug naar Athene. Daar ligt gelijk een van de aantrekkingskrachten van een schip als de Star Flyer: de mogelijkheid om kleine havens aan te doen welke de grotere cruise schepen niet aan kunnen doen.  Het was heerlijk om met een huurautootje Paros te verkennen. Een erg fijn en relaxed eiland met leuke dorpjes en vele mooie baaitjes en stranden. De afstanden zijn klein, het genot is groot.

Het oorspronkelijke vaarschema zou ons naar Mykonos brengen. Maar de weersomstandigheden daar waren nou niet bepaald ideaal. Nog zo’n voordeel van cruisen (zeker op een klein schip), dan wordt de route gewoon aangepast.

De tweede stop bracht ons naar Hydra. Een klein eiland wat ten zuiden van Athene. Het is een volledig autovrij eiland. De manier om je hier te verplaatsen is te voet (er zijn prachtige wandelroutes), te fiets of per ezel. In deze haven is geen ruimte voor grote cruise schepen, dus het is er heerlijk rustig. Geen massa’s toeristen aan land. Prachtig authentiek Griekenland, met een Italiaanse touch op Hydra.

En dan het schip zelf. Wat heb ik genoten. Helemaal prachtig is het als de zeilen uit gaan.  Dat mochten we vervolgens bewonderen op een foto safari. In de tenders rond het schip varen. Met maximaal 170 passagiers aan boord en 75 bemanningsleden is het serviceniveau hoog. En is het nooit druk. Op het dek is volop plaats om te ontspannen. Er zijn twee kleine zwembaden, ligbedden en er is een bar (met hele fijne prijzen voor de drankjes, zoals bijvoorbeeld een goed glas wijn voor € 3,50). 

Studiereis Star Clippers 

Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

Studiereis Star Clippers

Er worden diverse activiteiten georganiseerd tijdens een cruise. Hierbij ook de nodige (water)sporten. Daarnaast was er bijvoorbeeld gelegenheid om in de mast te klimmen. Lunch en diner zijn in het restaurant (af en toe is er ook lunch aan dek). Het eten smaakte uitstekend en de wijnen ook. Houd er wel rekening mee dat het allemaal tafels zijn van 4, 6 of 8 personen. Maar het is open zitting, je kunt gaan eten wanneer je wilt.

De hutten waren zoals verwacht niet enorm groot, maar voldeden zeer zeker. De kastruimte was zelfs zeer behoorlijk. Hutten met balkon zijn er niet aan boord van de Star Flyer.

Wat ook opviel is de ontspannen sfeer die er aan boord heerst. Zowel bij de passagiers als bij de bemanningsleden. Het is ook een open brug. Je bent te allen tijde welkom om daar een kijkje te komen nemen en de kapitein het hemd van het lijf te vragen.

Het moge duidelijk zijn, ik heb genoten! En ik denk dat heel veel mensen dat zullen doen op een schip als de Star Flyer. Ik vond het heerlijk dat je echt het idee hebt dat je aan het varen bent. Het kleinschalige, de ontspannen sfeer en de kwaliteit maken het uitermate geschikt voor een heerlijke vakantie. Tel daarbij op dat je veelal andere havens aandoet dan op de grotere schepen en het prijsniveau aan boord ook erg prettig is. En ga je met je gezin: kinderen krijgen 50% korting, ook als ze in een eigen hut verblijven! 

Studiereis Star Clippers

 

Zoek op kaart?