Expeditie cruise

Een onvergetelijke ervaring!

Voor avonturiers die het geweldig vinden om met een zodiac vlakbij een walvis te varen of oog in oog te staan met een ijsbeer op de Noordpool.
Maak een fascinerende tocht dwars door de Amazone of bekijk de bijzondere diersoorten van de Galapagos archipel. Unieke bestemmingen welke enkel over water te bereiken zijn!

Onvergetelijke ervaring

Tijdens een fascinerende ontdekkingsreis verblijft u aan boord van een intiem schip, omringt door alle luxe. Een expeditie cruise is onder begeleiding van ervaren expeditie leiders om te zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

expeditie noordkaap

Voordelen expeditie cruise:

  •  Kleine intieme schepen;
  •  Unieke vaarroutes;
  •  Bestemmingen die op geen andere manier zijn te bereiken;
  •  Vaak begeleiding door hoog gekwalificeerd expeditie team;
  •  Aan boord gastcolleges door expeditie team;
  •  Ook tijdens uw verblijf aan boord van de schitterende natuur;
  •  Hoog service niveau.

Expeditie bestemmingen:

Naast de hiernaast omschreven bestemmingen zijn er expeditie cruises naar Alaska, Canada, Groenland, Rusland, Azoren, Afrika, Pacific, Australië en Nieuw Zeeland.

Rederijen:

In het 5* segment biedt Celebrity cruises expedities aan. Voor 6* luxe cruises heeft u de keuze uit Silversea Cruises en Hapag Lloyd Cruises.
Daarnaast zijn er wereldwijd kleine rederijen die expeditie cruises aanbieden.expeditie overige bestemmingen

Een greep uit het expeditie cruise aanbod

Ongerepte natuur en afgelegen bestemmingen.

Bekijk hier een filmpje over expeditie cruises.

Antarctica

Dit continent is voor velen een droombestemming. Gedurende een expeditie cruise naar Antarctica waant u zich in een andere wereld met grote kolonies pinguins, gigantische walvissen en immense ijsschotsen en tafelijsbergen. De winter is in Antarctica donker, van 21 maart tot 21 september is er geen zon aan de horizon te zien. Enkel de zomerperiode, met zijn langere dagen, is een geschikte tijd voor een (expeditie) cruise.

Noordpool

Kijk om uw heen tijdens uw cruise op de Noordelijke Atlantische oceaan en geniet! Bevroren zeeën, glasheldere ijsbergen en gigantische gletsjers. Walrussen, rendieren, zeehonden en ijsberen behoren tot de natuurlijk habitat van de Noordpool. Spot tijdens uw tocht per zodiac boot de zeldzame vogels en geniet aan land van de oneindig uitgestrekte toendra.

Galapagos

Zo’n 100 km voor de westkust van Ecuador ligt de Galapagos archipel met zijn vulkanische oorsprong. Aangezien de eilanden nooit met het vasteland verbonden zijn geweest, zijn hier veel unieke planten en dieren te vinden. De dieren zijn ongelofelijk tam, want zij hebben geen natuurlijke tegenstanders. U ziet hier de Galapagos-pinguïn (meest noordelijk voorkomende pinguïn), zeeleguanen die wel meer dan één uur onder water kunnen blijven en de zeldzame reuzenschildpadden. Een aparte verschijning zijn de jan-van-gent vogels met blauwe of rode poten en de opvallende Sally Lightfoot-krabben. Ook de onderwaterwereld is een droom voor menig duiker; manta’s, Galapagos haaien, witpuntrifhaaien en natuurlijk vele tropische vissen en zeldzaam koraal zijn hier goed vertegenwoordigd.

Amazone

Van het Amazonegebied ligt 60% in Brazilië, de overige 40% zijn verdeeld over 9 andere landen in Zuid-Amerika. Het warme, vochtige regenwoud is perfect voor veel tropische planten, bomen en dieren. De Amazonerivier is na de Nijl de langste rivier ter wereld (6500 km). Vanuit het Andesgebergte stroom de rivier dwars door het hele Amazonegebied naar de Atlantische oceaan. Naast de schitterende natuur kunt u tijdens uw cruise door de Amazone ook een aantal bijzondere Braziliaanse steden bezoeken. De noordelijk gelegen stad Manaus is de hoofdstad van de Amazone en vernoemt naar de indianenstam Manaó. Hier zijn diverse bezienswaardigheden waaronder het indianenmuseam en de Mercado Municipal. De stad Santarém ligt in het vroegere Tapajós indianen gebied en hier is veel oude cultuur bewaard gebleven. Het kleine indianendorp Boca de Valeria is ook een bezoek waard, hier ziet u het grote contrast met moderne plaatsen. De lokale bevolking woont in houten paalwoningen, uit bescherming tegen het hoge water van de rivier in het regen seizoen. Apen en luiaards als huisdier houden, is hier heel gewoon! Met een beetje geluk spot u een “roze” dolfijn.

Neem contact op  Naar contactformulier

 

Zoek op kaart?