Star Flyer & Star Clipper

De Star Flyer en het identieke zusje, de Star Clipper, zijn gebouwd in Gent op de Belgische werf Corp Langerbrugge in 1991 en in 1992. Het zijn moderne, hoogtechnologische replica’s van de klassieke zeilklippers die in de 19e eeuw de oceanen domineerden.

De twee schepen waren de eerste zeilklippers die sinds 1911 van het befaamde ‘Lloyd’s Register of Shipping’ het hoogste kwaliteit-certificaat ontvingen. Beide zijn viermastbarken, 115,5 m lang, met 3.365 m² zeilen en met de mogelijkheid om 170 passagiers en 74 bemanningsleden te huisvesten.

De Zweedse zeiler en zakenman Mikael Krafft kon met de schepen Star Flyer en Star Clipper zijn levensdroom verwezenlijken en slaagde erin zeilklippers opnieuw rendabel te maken na hun teloorgang 100 jaar geleden. Hij maakt SPV Star het mogelijk de ‘gouden eeuw van de zeilschepen’ opnieuw te beleven.

Star Clipper

Elk schip heeft ruimte om te zonnen op de open teakhouten buitendekken. Er zijn twee zwembaden, een bar op het buitendek, een Piano Lounge, mogelijkheid tot Thaise massage, uitrusting voor diverse watersporten en een restaurant met open seating.

Star Flyer zeilt in de Caraïben, Cuba en de Middellandse Zee en steekt twee keer per jaar de Atlantische Oceaan over. Star Clipper vaart vanaf december 2016 in Azië (Thailand, Maleisië, Singapore en Bali). 

Star Clipper

Technische informatie

Bouwjaar:                                1991 voor de Star Flyer / 1992 voor de Star Clipper

Tonnage:                                 2.298 gross tons

Lengte:                                    115,5 m inclusief een 14m lange boegspriet.

Breedte:                                  15 m

Diepgang:                               5,6 m

Masthoogte:                            68 m voor de hoogste van de vier stalen masten, inclusief antenne.

Bemanningsleden:                74

Passagiers:                             170

Stabilisatoren:                        Beide schepen zijn volledig gestabiliseerd.

Faciliteiten
Elk schip heeft twee zwembaden; mogelijkheden tot massage en schoonheidsbehandelingen; watersport uitrustingen; bibliotheek; toegang tot internet; binnen/buitenbar en een Sloop Shop.

Accommodaties
7 verschillende gradaties in hutaccommodaties, van de meest luxe Eigenaars hut met whirlpool tot binnenhutten. 81 van de 85 hutten op elk schip hebben een patrijspoort of directe toegang tot het dek.

Star Clipper

Neem voor meer informatie contact met uw Cruise-Specialist op!

 

Zoek op kaart?