Al meerdere decennia varen de schepen van Costa Cruises over de wereldzeeën en leveren zij de mooiste ervaringen ter land en ter zee in een verfijnde Italiaanse stijl.

De vloot, de grootste van Europa, biedt het meest uitgebreide aanbod aan bestemmingen. Van driedaagse minicruises langs Mediterrane havens tot een complete wereldreis.

Costa Cruises biedt verschillende vaarroutes in de Caribbean, Zuid-Amerika, Midden-Oosten, Verre Oosten, Indische Oceaan, Middellandse Zee en Noord-Europa met in de zomer afvaarten vanuit Amsterdam. Daarnaast zijn er ook Trans-Atlantische cruises bijvoorbeeld van Savona naar Fort Lauderdale.

De spontane service, high-end entertainment, faciliteiten voor jong & oud en de hoogstaande gastronomie verklaren de hoge klanttevredenheid van de gasten. 

Alle schepen bieden wellness soms met een Samsara Spa inclusief een Samsara restaurant en aangrenzende extra luxe Samsara hutten voor een ontspannen wellness cruise. Nieuw is het  ‘slow cruise’ concept onder de naam Costa neoCollection. De twee kleinere neoCollection schepen van de Costa vloot bieden een bijzondere ervaring met als belangrijkste kenmerken exclusievere routes, langere stops in de havens en een deels op de bestemming geïnspireerde menukaart.

Faciliteiten
Aan boord van de Costa schepen is van alles te beleven! Wat dacht u van een schitterend theater en een Formule 1 simulator? De kindvriendelijke schepen hebben professionele kinderclubs en entertainment en faciliteiten voor alle leeftijden! Uiteraard is er ook een wellness en fitness. Op een aantal schepen van Costa Cruises is er zelfs een Samsara Spa: een wellnessparadijs van 3.500 tot maar liefst 7.800 m2 dat zich uitstrekt over twee tot vier dekken (variërend per schip).

Kinderen
Costa cruises heeft op de schepen veel kinderfaciliteiten en hanteren daarnaast een scherpe kinderprijs voor kinderen die bij hun ouders in de hut verblijven. Gezinnen zijn dan ook zeer welkom aan boord van de Costa schepen! Er zijn kindermenukaarten, entertainment, de miniclub en een uitgebreid activiteiten programma voor jong en oud. Bij Costa cruises wordt voor kinderen o.a. het volgende georganiseerd: schat zoeken, piratenparty, danslessen, interview met de Kapitein, sporten (bijv. tafelvoetbal- en tennis, volleybal, spelletjes in het zwembad), T-shirts verven, kleuren, verven en boetseren.

De keuken
De van oorsprong Italiaanse rederij staat garant voor goede internationale gerechten. De Italiaanse keuken is uiteraard ook goed vertegenwoordigd. Wilt u een avond iets anders? Dan kunt u tegen betaling in één van specialiteitenrestaurants dineren.

• Er zijn geen water- of koffieautomaten in de restaurants.
• Water wordt in flessen tegen betaling geserveerd, of per glas bij drankenpakketten.
• Koffie & thee (koffie in kannen op de tafel, en thee per bestelling bij de steward) zijn alleen nog gratis bij het ontbijt, anders tegen betaling.
• Gratis softijs machines zijn verwijderd. IJs is nu tegen betaling beschikbaar in de ijs-salons.

Ontbijt
- In het buffet krijgt u een Italiaans ontbijt (koud); vers fruit, broodsoorten, broodbeleg en zoetigheden.
- Internationaal ontbijt is alleen beschikbaar in het Hoofdrestaurant; á-la-carte en uitgeserveerd met een klein buffet waar porties worden geserveerd. 

Pizza is tegen betaling.Costa

Costa Cruises is de ideale rederij voor:

  • Stellen, gezinnen en senioren die op zoek zijn naar betaalbare luxe
  • Voor liefhebbers van wellness-vakanties (Samsara Spa)
  • Voor vakantiegangers die houden van Italiaanse stijl en gastronomie 


Bijzonderheden Costa Cruises

Dinerzittingen
19.00 uur & 21.00 uur. De tijden kunnen per schip en afvaart afwijken.
Bij het boeken van een premium hut kunt u uw voorkeur doorgeven. Boekt u een Classic of Value tarief, dan is de zitting op indeling door de rederij. Aan boord van de Neo schepen is een open zitting.

Drankprijzen (indicatie)
Frisdrank v.a. € 3,00
Bier v.a. € 4,50
Speciaal bier € 4,95
Wijn glas v.a. € 4,95
Wijn fles v.a. € 22,00
Water € 1,70 (0,5 liter), € 2,95 (1 liter)
Verse Jus d'orange € 4,95
Whisky etc. v.a. € 9,00 
Cocktail v.a. € 6,95

Drankjes worden op de eindafrekening met 15% verhoogd.
Drankenpakketten kunt u vooraf bijboeken. Op cruises met vertrek sinds 1 april 2017 zijn drankenpakketten in bepaalde hut categorieën al inbegrepen. Uw Cruise-Specialist informeert u graag.

Fooienbeleid
Fooien worden op uw boordrekening bijgeschreven. De fooien bedraagt op Europese cruises, Trans-Atlantische cruises vanuit Europa of de Caribbean: € 10 p.p.p.n. Op cruises in de Caribbean en Trans-Atlantische cruises vanuit Zuid Amerika of VS wordt $12,50 p.p.p.n. berekend.

Kledingadvies
Overdag vrijetijdskleding en 's avonds informeel of formeel. De schepen NeoRomantica, NeoRiviera en kennen geen formele avonden en dus is het kledingadvies voor de avonden altijd informeel. Klik hier voor meer informatie. 

Kinderfaciliteiten
Kinderen vanaf 6 maanden oud zijn welkom op de schepen van Costa Cruises. Op transatlantische overtochten en cruises langer dan 14 dagen is de minimum leeftijd 12 maanden. Baby’s kunnen vanaf een buitenhut worden geboekt, in een binnenhut kunt u niet met een baby verblijven.

Voor kinderen vanaf 3 jaar t/m 17 jaar worden in de Squok Club activiteiten georganiseerd.
Gedurende de schoolvakanties zal het animatieteam van ’s ochtends tot ’s avonds activiteiten organiseren van 09.00 tot 12.00 uur, van 15.00 tot 18.00 uur en van 21.00 tot 23.30 uur. Buiten de vakanties is de opvang beperkt. Babysitting is op aanvraag via de receptie.

Voor kinderen jonger dan 3 jaar worden geen activiteiten georganiseerd. Zij zijn enkel welkom in de club onder begeleiding van de ouders.

Wij maken u er op attent dat kinderen die nog niet zindelijk zijn een zwemluier moeten dragen om gebruik te kunnen maken van de zwembaden.
Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale cruise-aanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. 

Logo Costa

 

Zoek op kaart?