De naam Fred Olsen is al jarenlang een begrip in de cruisewereld. Het van oorsprong Noorse familiebedrijf, opgericht in 1848, hecht grote waarde aan gastvrijheid en persoonlijke benadering.

Gasten voelen zicht direct thuis op de intieme schepen en dankzij de zeer vriendelijke bemanning. De slagzin van Fred. Olsen Cruise Lines, ‘It’s all about the people’, is niet zomaar een kreet. Het is de voornaamste reden dat veel mensen jaar na jaar opnieuw voor deze rederij kiezen. Het repeaters percentage bedraagt gemiddeld 60%. Elke cruise van Fred. Olsen Cruise Lines is uniek en altijd kunt u rekenen op een uitgelezen combinatie van rustgevende zeedagen en inspirerende havens.

De vloot
De schepen worden geclassificeerd met drie sterren tot vier sterren (843 tot 1350 passagiers). Fred. Olsen vaart met iets oudere schepen, die wel voordat ze in de vaart komen volledig gerenoveerd worden aan de eisen van de moderne tijd. Aan boord voelt u zich bijzonder snel thuis. Het zijn dan ook intieme schepen met een persoonlijke sfeer. De openbare ruimtes zijn sfeervol en met stijl ingericht in warme kleuren. Op de schepen heerst een elegante Britse sfeer met entertainment dat daarop aangepast is. Daarnaast is er een ruim aanbod cursussen over verschillende onderwerpen zoals wijnproeven en tuinieren.

Routes
Fred. Olsen staat bekend om zijn enorme keuze in havens en cruiselengtes. Geeft u de voorkeur aan een vlieg/cruisevakantie, een cruise vanuit een Britse haven, een langere- of zelfs wereldcruise? Fred. Olsen biedt het allemaal aan!

Kinderclub
In 2016 heeft Fred. Olsen kinderclubs aan boord geïntroduceerd. Nu is het heel eenvoudig om een vakantie voor alle leeftijden te vinden! Ouders of grootouders kunnen genieten van een cocktail, wetende dat de kinderen goed worden verzorgd door een team van professionele medewerkers.

Rederij Fred. Olsen

Fred. Olsen Cruise Lines is de ideale rederij voor:

  • Actieve senioren, die graag op een comfortabele en huiselijke manier de wereld willen ontdekken
  • Reizigers die houden van Engelse traditie

Bijzonderheden Fred. Olsen Cruise Lines

Dinerzittingen
Er zijn twee zittingen (18.15 en 20.30 uur). 

Drankprijzen (indicatieprijzen)
Frisdrank v.a. £ 1,15
Bier v.a. £ 1,75
Wijn glas v.a. £ 4,05
Water per fles £ 1,40
Whisky etc. v.a. £ 2,75
Cocktail v.a. £ 4,35

Drankjes worden op de eindafrekening met 15% servicetoeslag verhoogd.

Fooienbeleid
De fooien dient u aan boord te voldoen. Houd rekening met een bedrag van £ 4 p.p. dat u, verdeeld tussen uw hut- en tafelsteward, aan het einde van de cruise in een envelop aan hen overhandigt.

Kledingadvies
Overdag vrijetijdskleding en ’s avonds elegant casual of formal. Klik hier voor meer informatie

Kinderfaciliteiten
Kinderen zijn vanaf 6 maanden welkom aan boord. Fred. Olsen Cruise Lines heeft in 2016 een nieuwe kinderclub geïntroduceerd aan boord van alle 4 cruiseschepen in haar vloot. De club, genaamd Little Skippers, zal beschikbaar zijn tijdens het hoogseizoen en bemand worden door gekwalificeerd personeel (1 personeelslid per 6 tot 8 kinderen). Kinderen van 5 tot 11 jaar oud worden vermaakt met een reeks van activiteiten, zoals knutselen, spelletjes op het dek, schat zoeken, spelletjesavonden en zwemlessen.

Alleenreizende
Er zijn enkele single hutten per schip beschikbaar, de prijzen zijn op aanvraag.
Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. 

 Logo Fred.Olsen

Zoek op kaart?