Al meer dan 150 jaar brengt Holland America Line haar gasten naar exotische bestemmingen overal ter wereld.

Als u op zoek bent naar de ruimste en meest comfortabele schepen op zee, bekroonde service, elegante restaurants, uitgebreide activiteiten- en verrijkingsprogramma's en aantrekkelijke wereldwijde reisroutes, dan bent u hier aan het juiste adres. Holland America Line is toegewijd aan haar missie: door excellentie creëren wij keer op keer onvergetelijke momenten.

De Vloot

De vloot van Holland America Line, met 11 modern-klassieke schepen, voert tegenwoordig meer dan 500 cruises per jaar uit met bezoeken aan alle zeven continenten. 

Wereldwijde routes en unieke programma's

De vloot van 11 schepen van Holland America Line bezoekt alle zeven continenten en hoogtepunten zijn onder andere Antarctica, Zuid-Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland en Azië, Grand World Voyages en populaire cruises naar de Caribbean, Alaska, Mexico, Canada/New England, Europa en het Panamakanaal. Met ingang van 2014 heeft Holland America Line het populaire Alaska CruiseTour-programma hernoemd tot land- en zeereizen om aan te geven dat er meer tijd is voor de populaire bestemmingen Denali National Park en Yukon. Één van de belangrijkste programmaverbeteringen is een handige vlucht van één uur die Fairbanks, Alaska en Dawson City, Yukon, dichter bij elkaar brengt en tot twee dagen busreizen en een hotelovernachting vervangt. 

Culinair

Aan boord van de schepen van de Holland America Line is dineren een ervaring om van te genieten. Gasten kunnen kiezen voor een traditionele vaste dinerzitting of voor een open diner zitting. Holland America Line biedt ook een informeel ontbijt, lunch en diner aan in het Lido Market buffet restaurant. Uiteraard zijn er specialiteitenrestaurants aan boord van de Holland America Line schepen, zoals o.a. The Pinnacle Grill, Tamarind, Canaletto, Rudi's sel de Mer en Nami Sushi.

Activiteiten & entertainment aan boord

Dagelijks kunt u aan veel activiteiten deelnemen, er aan wal op uit gaan of gewoon helemaal niks doen. Sporten in het fitness-center of volgt u liever een yogales of pilatesles. Geniet van een Spa behandeling in de Greenhouse Spa.
Lees een boek in de bibliotheek of doe mee aan een kookdemonstraties of kookworkshop.

In samenwerking met BBC Earth laat Holland America Line u op een unieke manier de wonderen der natuur van onze aarde ervaren. 

Have It All pakket

Voor de reizigers die op zoek zijn naar een vakantie waar veel inclusief is, heeft de rederij het Have It All pakket geïntroduceerd. Het pakket bevat: excursie(s), een drankenpakket, diner(s) in specialiteitenrestaurants en gratis Wi-Fi. De waarde van dit pakket is ongeveer $99 per gast per dag.

Club Orange

Club Orange biedt extra luxe aan boord van Holland America Line schepen met prioriteitstoegang, exclusieve voorzieningen en speciale evenementen.
Voor cruises tot 13 nachten betaald u vanaf USD 25 per persoon per dag, langere cruises vanaf USD 15 per persoon per dag.
Kijk hier naar de uitgebreide informatie.

Rederij HAL

 

Holland America Line is de ideale rederij voor:

  • Gasten die waarde hechten aan stijl, elegantie en kwaliteit
  • Reizigers die de wereld willen ontdekken met een keuze tussen cruises van 7 tot 112 dagen naar wereldwijde bestemmingen
  • Passagiers die graag vanuit Nederland vertrekken: Holland America Line heeft het grootste aanbod aan afvaarten vanuit Nederland (Amsterdam en Rotterdam)

Bijzonderheden Holland America Line 

Dinerzittingen
17.45 uur, 20.00 uur & open zitting.

Drankprijzen (indicatieprijzen)
Frisdrank v.a. $2,25
Bier v.a. $5.75
Wijn glas v.a. $7,00
Whisky etc. v.a. $6,50
Cocktail v.a. $7,25

Er zijn diverse drankpakketten (alcoholisch en non-alcoholisch) verkrijgbaar aan boord. Alle prijzen zijn exclusief de service toeslag van 15% (zie ook bij fooien) en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. In Spaanse en/of Italiaanse wateren wordt een extra belasting geheven op producten en services

Fooienbeleid
Fooien worden aan boord voldaan. Een bedrag van $16,00 p.p.p.d. wordt automatisch op uw boordrekening bijgeschreven. Voor suites bedragen de fooien $17,50 p.p.p.d. 

Kledingadvies
Smart casual tot formeel. Er zijn gemiddeld twee gala-avonden per week.
Klik hier voor meer informatie.  

Kinderfaciliteiten
Kinderen vanaf 6 of 12 maanden (afhankelijk van het vaargebied) zijn aan boord van de Holland America Line schepen welkom.
Let wel: kinderen die luiers dragen, worden niet toegelaten in de miniclub ook mogen zij niet in het kinderzwembad.

Club HAL (3 t/m 7 jaar) is een kinderprogramma voor kinderen onder toezicht van ervaren medewerk(st)ers. Er is een aparte speelruimte met een knutselhoek, televisie en spelletjes. Tevens worden er activiteiten georganiseerd zoals knutselen, tekenen, pizza- en ijsparty 

Voor de jeugd tussen 8 en 12 jaar zijn er videospelletjes en playstations. Ook worden er thema feestjes, sportwedstrijden, etc georganiseerd.

Tieners (13 t/m 17 jaar) kunnen hun hart ophalen in een aparte lounge en op een apart zonnedek met waterval. Daarnaast is er een eigen disco en worden er diverse sportwedstrijden, film voorstellingen en workshops georganiseerd.

Let wel: de kinderfaciliteiten zijn per schip en route verschillend.

Babysitting: voor kinderen vanaf 3 jaar is babysit van 22.00 tot 24.00 uur tegen betaling mogelijk. Babysit buiten deze uren is op aanvraag bij de receptie aan boord.

Overige kinderfaciliteiten: babyvoeding, kinderstoelen en baby-en kinderbedjes zijn beperkt beschikbaar en dienen vooraf te worden aangevraagd. Er is een internationaal kindermenu mogelijk voor het diner met een keuze uit voorgerechten als salades en soepen en kinderfavorieten als hamburgers, hot dogs, pizza’s, patat en spaghetti.

Alleenreizende
U betaalt een toeslag van 50% tot 100% op het basis 2-persoons tarief afhankelijk van de hut categorie. Aan boord van het schip ms Koningsdam zijn speciale single hutten beschikbaar. 

Neem contact op  Naar contactformulier

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale cruise-aanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. 

Logo

 

Zoek op kaart?