Al meer dan 140 jaar brengt Holland America Line zijn gasten naar exotische bestemmingen overal ter wereld.

Als u op zoek bent naar de ruimste en comfortabelste schepen op zee, bekroonde service, elegante restaurants, uitgebreide activiteiten- en verrijkingsprogramma's en aantrekkelijke wereldwijde reisroutes, dan bent u hier aan het juiste adres. We zijn toegewijd aan onze missie: door excellence creëren wij keer op keer onvergetelijke momenten.

De Vloot

De vloot van Holland America Line met 14 modern-klassieke schepen voert tegenwoordig meer dan 500 cruises per jaar uit met bezoeken aan alle zeven continenten. Cruises hebben zowel populaire als minder bekende havens als bestemming in de Caraïbische Eilanden, Alaska, Europa, Mexico, Zuid-Amerika, het Panamakanaal, Australië, Nieuw-Zeeland en Azië - tevens bieden wij unieke reizen naar de Amazone, Antarctica en uitgebreide Grand Voyages.

Wereldwijde routes en unieke programma's

De vloot van 14 schepen van Holland America Line bezoekt alle zeven continenten en hoogtepunten zijn onder andere Antarctica, Zuid-Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland en Azië, Grand World Voyages en populaire cruises naar de Caribbean, Alaska, Mexico, Canada/New England, Europa en het Panamakanaal. Met ingang van 2014 heeft Holland America Line het populaire Alaska CruiseTour-programma hernoemd tot land- + zeereizen om aan te geven dat er meer tijd is voor de populaire bestemmingen Denali National Park en Yukon. Één van de belangrijkste programmaverbeteringen is een handige vlucht van één uur die Fairbanks, Alaska en Dawson City, Yukon, dichter bij elkaar brengt en tot twee dagen busreizen en een hotelovernachting vervangt. Her bedrijf heeft ook Denali Square™ geopend in Denali National Park met als doel een optimaal bestemmingsresort en een uitzonderlijke ervaring in Alaska te bieden.

Voortreffelijke service

Holland America Line heeft geïnvesteerd in haar unieke programma's, met als resultaat de volgende verbeteringen;

Culinair:

Culinary Arts Center gepresenteerd door Food & Wine Magazine: een kunststaaltje aan boord van een open keuken waar gevierde gastkoks en experts kookdemonstraties, wijnproeverijen, een cocktailmixologie, praktische themakooklessen voor zowel volwassenen als kinderen, en andere ontspannende presentaties bieden.

Een avond in Le Cirque vindt een avond per cruise plaats in de Pinnacle Grill. De rederij bracht de legendarische, speelse en bekroonde dineerervaring aan boord opnieuw tot leven. Menu's, wijnselecties, tafeldecoraties en de restaurantsetting weerspiegelen een authentieke Le Cirque-dineerervaring.

Nieuw alternatief, volledig vegetarisch menu en 30 nieuwe vegetarische gerechten op het menu in de hoofdeetzaal.

Een nieuw internationaal meesterdiner van 20-gangen in de hoofdeetzaal demonstreert karakteristieke gerechten uit de hele wereld.

Proef van De Librije aan boord van het ms Rotterdam en het ms Eurodam biedt de keuken van Culinary Council-lid en chef-kok met drie Michelinsterren, Jonnie Boer. Het menu bevat een selectie starters, soepen, voorgerechten en desserts uit zijn eetgelegenheid op het land.

Aanpassingen aan hutten en faciliteiten:

  • Greenhouse Spa met exclusieve behandelingen.
  • Digitale workshop ondersteund door Windows®.
  • Explorations Café ondersteund door The New York Times.
  • Nieuwe spa- en Lanai-passagiershutcategorieën.
  • Nieuwe voorzieningen in de accommodaties, zoals Euro-Top Mariner's Dream Bed, verfijnde badkamervoorzieningen, flatscreen-tv's, kussenmenu's, nieuwe zachte doeken en beddengoed en nog veel meer.
  • Club HAL® voor kinderen en tieners van 3-12 jaar met leeftijdsgeschikte activiteiten onder toezicht; activiteitengebieden voor alleen tieners.
  • De Collecties van Holland America Line - speciaal gekozen excursies aan wal om de waardering en het begrip van de gasten voor de bezochte plaatsen te vergroten.

Rederij HAL

 

Holland America Line is de ideale rederij voor:

  • Gasten die waarde hechten aan stijl, elegantie en kwaliteit
  • Reizigers die de wereld willen ontdekken met een keuze tussen cruises van 7 tot 112 dagen naar wereldwijde bestemmingen
  • Passagiers die graag vanuit Nederland vertrekken, Holland America Line heeft het grootste aanbod aan afvaarten vanuit Nederland (Amsterdam en Rotterdam)

Bijzonderheden Holland America Line 

Dinerzittingen
17.45 uur, 20.00 uur & open zitting.

Drankprijzen (indicatieprijzen)
Frisdrank v.a. $1,95
Bier v.a. $4,50
Wijn glas v.a. $5,75
Wijn fles v.a. $25,00
Whisky etc. v.a. $5,00
Cocktail v.a. $5,75

Er zijn diverse drankpakketten (alcoholisch en non-alcoholisch) verkrijgbaar aan boord.
Alle prijzen zijn exclusief de service toeslag van 15% (zie ook bij fooien) en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. In Spaanse en/of Italiaanse wateren wordt een extra belasting geheven op producten en services

Fooienbeleid
Fooien worden aan boord voldaan. Een bedrag van $14,50 p.p.p.d. wordt automatisch op uw boordrekening bijgeschreven. Voor suites bedragen de fooien $16,00 p.p.p.d. 

Kledingadvies
Smart casual tot formeel. Er zijn gemiddeld twee gala-avonden per week.
Klik hier voor meer informatie.  

Kinderfaciliteiten
Kinderen vanaf 6 of 12 maanden (afhankelijk van het vaargebied) zijn aan boord van de Holland America Line schepen welkom.

Club HAL (3 t/m 7 jaar) is een kinderprogramma voor kinderen onder toezicht van ervaren medewerk(st)ers. Er is een aparte speelruimte met een knutselhoek, televisie en spelletjes. Tevens worden er activiteiten georganiseerd zoals knutselen, tekenen, pizza- en ijsparty. Kinderen die luiers dragen, worden niet toegelaten ook mogen zij niet in het kinderzwembad.

Voor de jeugd tussen 8 en 12 jaar zijn er videospelletjes en playstations en er worden thema feestjes, sportwedstrijden, etc georganiseerd.

Tieners (13 t/m 17 jaar) kunnen hun hart ophalen in een aparte lounge en op een apart zonnedek met waterval. Daarnaast is er een eigen disco en worden er diverse sportwedstrijden, film voorstellingen en workshops georganiseerd.

Let wel: de kinderfaciliteiten zijn per schip en route verschillend.

Babysitting: voor kinderen vanaf 3 jaar is babysit van 22.00 tot 24.00 uur tegen betaling mogelijk (ca USD 5 per kind per uur). Babysit buiten deze uren is op aanvraag bij de receptie aan boord.

Overige kinderfaciliteiten: babyvoeding, kinderstoelen en baby-en kinderbedjes zijn beperkt beschikbaar en dienen vooraf te worden aangevraagd. Er is een internationaal kindermenu mogelijk voor het diner met een keuze uit voorgerechten als salades en soepen en kinderfavorieten als hamburgers, hot dogs, pizza’s, patat en spaghetti.

Alleenreizende
U betaalt een toeslag van 50% tot 100% op het basis 2-persoons tarief afhankelijk van de hut categorie. Aan boord van het schip ms Koningsdam zijn speciale single hutten beschikbaar. 

Club Orange
Club Orange biedt extra luxe aan boord van Holland America Line schepen met prioriteitstoegang, exclusieve voorzieningen en speciale evenementen.
Aan boord van de Koningsdam en Nieuw Statendam betaald u € 30 per persoon per dag en € 22 per persoon per dag op alle andere schepen.
Kijk hier naar de uitgebreide informatie.

Neem contact op  Naar contactformulier

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale cruise-aanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. 

Logo

 

Zoek op kaart?