De schepen van Star Clippers tekenen zich aan de horizon af als een wolk van zeilen.

Ze laten hun anker zakken in pittoreske havens en beschutte baaien en laten u genieten van een authentieke zeilervaring - of u nu zelf wilt zeilen of alleen van het zeilgevoel wilt genieten. Star Clippers verzorgt cruises op echte zeilschepen.

Alleen als er niet genoeg wind staat, nemen de krachtige dieselmotoren het over. Tijdens het zeilen mag u als zeilliefhebber zelf ook de handen uit de mouwen steken om de zeilen te hijsen of in de mast te klimmen. Maar u kunt er ook voor kiezen om heerlijk te zonnebaden op de boegspriet, terwijl de dolfijnen onder u spelen in de boeggolven.

Schepen
De schepen van Star Clippers zijn stuk voor stuk adembenemend. De Royal Clipper is zelfs de enige zeilende vijfmaster ter wereld. Het is een kopie van het snelste zeilschip ooit: de Preussen. Met een lengte van 134 meter biedt de Royal Clipper plaats aan 227 gasten en indrukwekkende voorzieningen, zoals drie zwembaden, een fitnesszaal met patrijspoorten onder de waterspiegel en een atrium dat zonlicht binnenlaat en zich uitstrekt over drie dekken.

Op de twee kleinere schepen, de Star Flyer en de Star Clipper is er ruimte voor 170 passagiers en 74 bemanningsleden. De Royal Clipper kan 227 passagiers en 106 bemanningsleden herbergen. 

Watersportuitrusting
Elk schip beschikt over een watersport club, dat wordt begeleid door het watersport team. Alle watersporten, zoals  snorkelen, zeekayakken, paddle, surfen en de gebruik van de zodiac zijn gratis. Duiken is enkel mogelijk aan boord van de Star Clipper in Zuidoost-Azië, maar wel tegen betaling, omdat Star Clippers een duikinstructeur hiervoor inhuurt die het gebied onder water waar op dat moment wordt gedoken op zijn duimpje kent.

De Royal Clipper heeft een eigen watersport (marine) platform, bevestigd op de steven, dat neergelaten kan worden als het schip voor anker ligt. De Star Flyer en Star Clipper richten de watersport club in op het strand, waar vandaan alle genoemde sporten kunnen worden beoefend.

Het uitgaansleven aan boord
Er zijn geen nachtclubs of Broadway shows aan boord van de Star Clippers. De avonden zijn goed gevuld met leuke activiteiten, georganiseerd door het entertainment team, zoals crab racing, schatten zoeken, talentenjacht, mode shows en dansen. De Tropical Bar blijft open tot de laatste gast vertrekt. Op alle avonden kan men buiten op het dek ook van de sterrenhemel genieten.

Star Clipper

Star Clippers is de ideale rederij voor:

  • Reizigers die graag in een klein gezelschap wil reizen
  • Passagiers die opzoek zijn naar mooie bestemmingen ver weg van het massatoerisme
  • De actieve vakantieganger die een authentiek zeilervaring wil beleven
  • Voor wie houdt van een internationale omgeving, met aandacht voor service, gastvrijheid en culinair genieten in een relaxte sfeer
  • Vakantiegangers die van exclusieve vaarroutes houden met lange haltes om de aanlegplaatsen te bezoeken
  • Voor reizigers die op een sportief maar elegante manier willen reizen (geen dassen, noch smokings)


Bijzonderheden Star Clippers

Dinerzittingen
Open zitting, u gaat dineren wanneer en met wie u dat wilt.

Drankprijzen (indicatieprijzen)
Frisdrank v.a. € 2,00
Bier v.a. € 2,80
Wijn glas v.a. € 3,50
Wijn fles v.a. € 17,50
Whisky etc. v.a. € 5,50
Cocktail v.a. € 4,50

Alle prijzen zijn exclusief de service toeslag van 15% en zijn aan wijziging onderhevig.

Fooienbeleid
Fooien worden aan boord voldaan. Een bedrag van € 8 p.p.p.d. wordt op uw boordrekening bijgeschreven.
U kunt er ook voor kiezen om op de laatste dag een enveloppe in te leveren. 

Kledingadvies
De sfeer aan boord is informeel. Overdag draagt u gemakkelijke vrijetijdskleding en 's avonds dragen de dames een jurkje, rok of broek met blouse of trui en de heren een lange broek met overhemd. Jasje mag maar hoeft niet.

Kinderfaciliteiten
Er is geen minimumleeftijd voor kinderen. De rederij biedt 50% kinderkorting t/m 17 jaar, maar heeft geen specifieke kinderfaciliteiten.

Alleenreizende
1 persoons garantiehutten zijn beschikbaar. Prijzen zijn op aanvraag.
Neem contact op met onze
Cruise-Specialisten
Vul het contactformulier in
wij nemen contact met u op

Via het onderstaande zoekmenu kunt u cruises zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale cruise-aanbod. Cruise-Specialisten biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. 

Logo Star Clippers 

 

Zoek op kaart?